Bobyggare

 
Filippa bygger bo. Jolster flyttade in för 29 dagar sedan och nu tror vi det är dags för tillökning. Det ser väldigt roligt ut när hon samlar strån i munnen. Sedan drar hon av dun från magen och hoppar in i boet.

Rabarber 2014

 
  
Radhuset/stugan. Rabarber från stugan förädlas i radhuset. I stugan växer flera omgångar med rabarber. Jag brukar tömma frysen på föregående års skörd och göra saft. Samtidigt fryser jag nyplockade. Det blev nog ca 5kg nya rabarber och i frysen låg det kvar från 2013 till två liter saft. Saftmajan åker fram från garaget. Direkt från frysen tog det ca 1 timme och 20 min att ånga ur alla smakämnen.
 
Här finns receptet: http://www.letarecept.se/recept/rabarbersaft-i-saftmaja--20.html

Citronfromage

   
 
Mitt första blogginlägg. Jag gillar att göra saker från grunden. Det kommer ni kära följare att se i framtida blogginlägg. Min blogg kommer att handla om bla. matlagning med råvarufokus och att ha kontroll på så stor del av råvarans väg från jord till bord. Jag har ett citronträd. Det har jag fått av AJS. Har haft det i 3 år. Det är ca 15 citroner. Den första gick åt till påskbordet. Idag tar jag nummer 2. Per Morberg är min idol. Nu har jag gjort följt hans fromage-recept, http://www.recept.nu/per-morberg/efterratter-och-godis/agg-och-mejeri/citronfromage-a-la-morberg/.